Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

 

 

Milyen módon tudok kapcsolata lépni Önökkel?

Az Akadimpex Kft-t a +36-1/458-3804-es telefonszámon, illetve az ax@akadimpex.hu e-mailcímen érhető el. A telefonhívásokat munkanapokon 08:30 és 15:30 között tudjuk fogadni.

Miért nem kaptam visszaigazoló e-mailt a rendelésemről?

Minden esetben, ha nem kap visszaigazolást a leadott megrendelésről érdemes felhívnia munkatársunkat a +36-1/458-3804-es telefonszámon, hogy megrendelése beérkezett-e hozzánk.

3 eset lehetséges, ha nem kapott visszaigazoló e-mailt:

1. A megrendelésben el lett írva az e-mail cím. Így a megadott rossz e-mail címre próbálja a rendszerünk továbbítani a visszaigazolást.

2. Megrendelésnél nem nyomta meg a „Megrendelem” nevű gombot. Ebben az esetben valóban nem jelenik meg rendszerünkben a megrendelés. Ilyenkor nem tudjuk észleli a problémát, mivel nem érkezik be hozzánk adat.

3. Levelező rendszere levélszemét vagy SPAM-ként kezeli az általunk küldött e-mailt. Amennyiben nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt a rendeléséről, kérjük, ellenőrizze a levelezőrendszere levélszemét mappáját is (SPAM)!

Miért nem kaptam e-mailt a csomagfeladásról?

Levelező rendszere levélszemét vagy SPAM-ként kezeli az általunk küldött e-mailt. Amennyiben nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt a rendeléséről, kérjük, ellenőrizze a levelezőrendszere levélszemét mappáját is (SPAM)!

Mikor kapom meg a megrendelt terméket?

A szállítási idő a raktáron lévő termékekre: 2-7 munkanap. Raktáron nem lévő termékek vásárlása esetén, telefonon tájékoztatjuk a vevőt a várható szállítási határidőről.

Mi történik, ha a futár akkor jön, amikor nem vagyok otthon?

A sikertelen kézbesítésről értesítőt kap az ügyfél, melynek alapján a csomagszám segítségével tájékozódhat a futárszolgálatnál a további kézbesítések időpontjáról. Az első sikertelen kézbesítést követően még kétszer kíséreljük meg kiszállítani a csomagot. Amennyiben egyik kiszállítási kísérlet során sem sikerül kézbesíteni a csomagot, azt visszaküldik hozzánk, ezért fontos, hogy olyan címet adjon meg, ahol napközben is elérhető.

Más címre is rendelhetek?

Természetesen lehetőség van számlázási címtől eltérő szállítási címre rendelni, melyet a rendelés leadásakor kell megjelölnie.

Hogyan tudom módosítani a szállítási címet?

A rendelést követő első nap 10:00 óráig cégünknek jelezheti, ha változás történt a kiszállítási címben. A csomagok futárszolgálatnak történő átadása után már a futárszolgálat központi ügyfélszolgálatán jelezheti a címváltozást hivatkozva a csomagszámra.

Kapok értesítést a futártól, mielőtt ideér?

A futár a legtöbb esetben nem telefonál. A csomagfeladás napján mi küldünk egy e-mail értesítést arról, hogy a csomag a következő munkanapon várható. A csomaggal kapcsolatos aktuális információkat a futárszolgálat weboldalán folyamatosan nyomon követheti az értesítő levelünkben közölt csomagszám segítségével.

Fizethetek bankkártyával a csomag átvételekor?

Utánvétes vásárlások esetén a futárnál, illetve személyes átvétellel történő megrendelések esetén üzletünkben nem csak készpénzzel, de bankkártyával is fizethetnek a vásárlóink.

Van-e üzletük, ahol személyesen tudok vásárolni?

Gyógyászati szaküzletünk Budapest XII. kerületében Győri út 20. szám alatt várjuk vásárlóinkat, ahol átveheti, kifizetheti webáruházunkban leadott, de szaküzletben történő átvételre kért rendelését, ugyanakkor lehetősége nyílik arra is, hogy akár előzetes rendelés nélkül, személyesen válogasson az adott üzletben raktáron lévő termékek közül. Szaküzletünkben további információkkal, tanácsokkal segítjük vásárlóinkat termékeinkről.

Rendelésem óta napok teltek el, miért nem kaptam még meg?

Kérjük ellenőrizze, hogy kapott-e tőlünk rendelés visszaigazoló e-mailt. Ellenőrizze a levélszemét mappát is! Amennyiben nem talál ilyen levelet, a rendelésében elírhatta az e-mail címet, vagy a rendelés nem érkezett be hozzánk. Mindenképpen vegye fel cégünkkel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon keresztül.

Ha a rendelés automatikus fogadásáról szóló értesítés megérkezett Önhöz, akkor hamarosan küldjük a futárszolgálatnak történő csomagátadásról szóló értesítő e-mailt. Általában a megrendelés leadásától számítva 2-7 munkanapon belül indulnak el a csomagok, 8-10 munkanap után javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot cégünkkel.

Meggondoltam magam. Módosíthatom vagy lemondhatom a megrendelésemet?

Rendelésének módosítására vagy lemondására a rendelést leadását követő nap 10:00-ig van lehetősége. Ezt megteheti e-mailben vagy telefonon. Kérjük minden esetben jelöljék meg az érintett rendelésszámot. Arról, hogy a csomag útnak indult, e-mailben értesítjük. Az úton levő csomagok esetében már csak elállásra van lehetőség.

Panasszal vagy dicsérettel hova fordulhatok?

Panaszát, észrevételét kérjük lehetőleg írásban tegye meg, hogy szükség esetén továbbíthassuk munkatársainknak. Minden észrevételt kiemelten kezelünk, szükség esetén kivizsgáljuk.

Várjuk visszajelzését szolgáltatásainkkal, termékeinkkel, cégünkkel kapcsolatban.

Van-e lehetőségem elállni a vásárlástól?

A hatályos jogszabályoknak megfelelően internetes és telefonos megrendelés esetén a magánszemély vásárlót megilleti az elállási jog. Ezen jog gyakorlásának további feltétele, hogy a termék átvételétől számított 14 napon belül be kell jelentenie e-mailben cégünknek. Elállás esetén a vásárlónak az elállási nyilatkozatot és a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14. napon belül vissza kell juttatnia igazolt módon (pl. futárszolgálat segítségével vagy postai úton ajánlott küldeményként) cégünknek. A határidők naptári napban értelmezendőek.

A fogyasztókat nem illeti meg elállási jog olyan termékek esetében, melyek természetüknél fogva nem alkalmasak tovább értékesítésre, miután valaki azokat már használatba vette, felbontotta. Ez a szabály áruházunk termékeinek nagy részét érinti, melyek megvásárlása során kiemelten körültekintőnek kell lenni. A kivételeket lásd a "Mely esetben nem illet meg elállási jog?" kérdés alatt.

Mely esetben nem illet meg elállási jog?

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja a rendelet 20. §-a szerint elállási jogát – többek között –:

- olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza,

- olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

- romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

A hivatkozott jogszabály alapján az alábbi termékek vásárlása esetén nem gyakorolható az elállási jog:

Vércukormérő készülékek

Tesztcsíkok

Ujjbegyszúró készülékek

Lándzsák (tűk)

Táplálékkiegészítők

Véralvadás mérő készülék (CoaguChek INRange)

Véralvadásmérő készülék tesztcsíkja (CoaguChek)

Accutrend Plus kombináltmérő készülék

Mi a teendő, ha egy korábbi típusú Accu-Chek Active vércukormérő készülékkel rendelkezem, ami kódchipet igényel?

A fekete színű, univerzális kódchip (333-as számú) minden korábbi típusú Accu-Chek Active vércukormérőbe betehető, ezt a kódchipet többé nem kell kicserélnie vércukormérőjében!

Amennyiben Ön nem őrizte meg a fekete színű, univerzális kódchipet (333-as számú), vagy régebb óta nem vásárolt tesztcsíkot és nincs kódchipje, kérjük fáradjon be Gyógyászati Szaküzletünkbe nyitvatartási időben (1123 Budapest, Győri út 20), esetleg e-mail vagy telefonon igényeljen kódchipet, melyet kipostázunk Önnek!

Bármelyik tesztcsík használható a vércukormérő készülékekhez?

A vércukorszintmérő készüléket, a tesztcsíkokat és a hozzájuk vásárolható kontrolloldatokat speciálisan egymáshoz igazítva fejlesztették ki, ezért kizárólag olyan tesztcsíkokat és kontrolloldatokat használjon, amelyek megfelelnek az Ön mérőkészülékéhez. Termékleírásainkban tájékozódhat a készülékek, tesztcsíkok és kontrolloldatok egymáshoz való kapcsolatáról.

Nagyon fontos, hogy mindig az adott mérőkészülékkel kompatibilis, ahhoz illő tesztcsíkot használjon, mert ha elő is fordul, hogy másik típusút is elfogad a készülék, az eredmény nagyon pontatlan lehet.

Hányszor használható egy tesztcsík és egy lándzsa?

A tesztcsíkok mérésenként egyszer használhatók fel, használt tesztcsík felhasználása esetén a vércukormérő készülék hibát jelez.

Minden vérvételhez ajánlott új lándzsát használni. Így csökkenthető a fertőzés veszélye és a vérvétel csekély fájdalommal fog járni.

Használhatom a lejárt tesztcsíkokat a vércukormérőmhöz?

Csakis olyan tesztcsíkot használjon fel, melynek szavatossági ideje még nem járt le. Lejárt szavatosságú tesztcsík használata téves mérési eredményekhez vezethet, mert a levegő nedvességtartalma megváltoztatja a csíkok minőségét, így nem lesz pontos a mért érték.

Miért tér el a vércukormérővel mért vércukorérték és a laborban mért vércukorérték?

A laborban és az otthon mért vércukorértékek eltérhetnek egymástól. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a készülékkel probléma lenne. Az emberi szervezetben a vércukorszint folyamatosan változik, különösen étkezések után és fizikai aktivitás közben, ezért összehasonlítást csak megfelelő körülmények között lehet elvégezni.

Amennyiben a laboreredményt és az Ön vércukormérője által adott eredményt össze akarja hasonlítani, javasoljuk, hogy éhomi állapotban végezze a mérést. A laborban végzett vérvételt követő 5 percen belül mérjen a saját készülékével. Az eredmény értelmezésében sok szempont játszik szerepet, ezeket figyelembe véve, általánosságban, a két érték 15-20%-os eltérést mutathat.