Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Accu-Chek Instant Controlloldat

3.250 Ft (3.095 Ft + ÁFA)
Menny.:db

A doboz tartalma: 

  • 2 db cseppentőfiola egyenként 2,5 ml Glükóz oldattal (szürke zárókupakos Control 1: a hipoglikémiás tartomány mérésére, fehér zárókupakos Control 2: a hiperglikémiás tartomány mérésére)
  • betegtájékoztató
Cikkszám: 07869525171
Gyártó: Roche
Szállítási díj: 1.500 Ft

Leírás

Az Accu-Chek Instant, Accu-Chek Instant S készülékek, illetve az Accu-Chek Instant tesztcsíkok helyes működésének és megfelelő használatának ellenőrzésére szolgáló kontrolloldatok.

Segítségével egyrészt ellenőrizheti készüléke működését, a tesztcsíkok minőségét, másrészt gyakorolhatja a mérést, mivel ezeket a vércsepp helyett használhatja.

 

Kontrollmérés elvégzése:

A működésteszt megkezdése előtt olvassa el a mérőkészülék használati utasítását, a tesztcsíkokhoz tartozó betegtájékoztatót, valamint a kontrollfolyadék mellett található tájékoztatót is.

A kontrollmérés végrehajtása során ugyanúgy kell eljárni, mint a vércukor mérésénél, csak vér helyett az Accu-Chek Control 1, illetve Control 2 kontrolloldatokat kell használni.

A kontrollfolyadékkal végzett ellenőrző mérés eredménye azon a tartományon belül kell legyen, amelyet a tesztcsík dobozának címkéjén feltüntettek. Ez a tartomány minden tesztcsík gyártási sorozatához hozzá van rendelve.

Ha a készülékben mért érték ebbe a tartományba esik, a készülék és a tesztcsíkok megfelelően működnek. Amennyiben a mért érték a tartományon kívül esik, ellenőrizze, hogy megfelelően végezte-e az eljárás minden lépését, majd ismételje meg a kontrollmérést.

Amennyiben a második kontrollmérés eredménye is az adott tartományon kívül esik, már nem biztosított, hogy a mérőkészülék és a tesztcsíkok kifogástalanul működnek. Ilyenkor a tesztek eredménye hamis lehet.

Ilyen esetekben kérjük vegye fel a kapcsolatot a gyártó cég képviseletével!

 

Tárolásra vonatkozó információk: 

Szobahőmérsékleten tárolhatók, +2 és +32 °C között, közvetlen napfénytől védett helyen és a dobozon megjelölt időpontig felhasználhatók felbontatlanul. Felbontás után 3 hónapig, de legfeljebb a dobozon megjelölt időpontig. A flakonok első felnyitásának dátumát írja fel a flakonok címkéjére!

Csakis olyan kontrolloldatot használjon fel, melynek szavatossági ideje még nem járt le! A lejárt kontrolloldat használata hamis mérési eredményekhez vezethet.